Medelingen ten tijde van Corona
PetzCare is ook in deze tijd voor u beschikbaar.
Komende maanden zijn erg onzeker of vakanties doorgang kunnen vinden. U kunt altijd kosteloos bij PetzCare annuleren, ook kort vantevoren.

Konijnenopvang en knaagdierenopvang bij PetzCare

PetzCare heeft een konijnenpension en knaagdierenpension. Het konijnenpension is met 5 sterren goedgekeurd door Stichting Konijnen Belangen.

U brengt uw konijnen/knaagdieren en het harde voer voor uw vakantie naar PetzCare en daarna haalt u ze weer op. Verder wordt alles voor u geregeld!

Buitenverblijven

PetzCare heeft in de Kwakel een groot afgezet terrein. In dit terrein staan 10 nieuwe hokken, met een binnenhok van 150 cm lang en 1 meter breed met of zonder trappetje en een buitenloop terrein van 3 meter lang en 150 cm breed. De konijnen kunnen dag en nacht buiten en binnen lopen en zijn afgeschermd van regen, wind en felle zon.

Verder heeft PetzCare diverse andere hokken met en zonder verdieping. Ik vind het belangrijk dat konijnen genoeg bewegingsruimte hebben, dus voor deze hokken zijn rennen geplaatst zodat ze de ruimte hebben om lekker rond te lopen.
De konijnen van 1 eigenaar kunnen niet bij andere konijnen komen en zijn per koppel van elkaar gescheiden. Om de konijnen genoeg te doen te geven hebben ze een tunnel, speeltjes en krijgen ze ook wilgenartikelen van PetzCare.

Binnenverblijven

PetzCare heeft een verwarmde geïsoleerde schuur waar de binnenkonijnen en knaagdieren het hele jaar door terecht kunnen. Er staan binnenhokken van 140 cm lang en 70 cm breed en stevige rennen er omheen met een totaalruimte van ongeveer 150 bij 250 cm. Ze kunnen dus goed bewegen. Voor de hamsters dient u uw eigen hok mee te nemen.
Hokbenodigheden en service

In het hok zorg ik voor een laag vlas bodembedekking en stro en uiteraard ook voor de hele dag hooi. Ruw vezel/hooi is noodzakelijk voor konijnen, ze kauwen 6 uur per dag, gemiddeld 120 keer per minuut. Ook geef ik de konijnen verse groente, maar dit gaat in overleg met de eigenaar. Voor elk konijn houd ik bij bij wat ze wel en niet mogen en of ze extra aandacht nodig hebben met betrekking tot bijvoorbeeld plakpoep.

Het harde voer dient u zelf mee te nemen, aangezien konijnen een gevoelig maag/darm kanaal hebben en dus te veel verandering in harde voer niet wenselijk is. Voor de hele hete dagen leg ik ook icepods neer, zodat de konijnen daar heerlijk koel op kunnen liggen. Ook kijk ik de konijnen na door nagels te knippen, eventuele klitten en plakpoep te verwijderen. Dit doe ik om myasis (madenziekte) te voorkomen. De konijnen gaan weer verzorgd naar huis. De cavia's krijgen korrels op de bodem met wat hooi en uiteraard per dag voldoende groente voor de vitamines. Dit gaat in overleg, dus mochten ze andere bodembedekking gewend zijn dan hoor ik het graag. Indien uw konijn of knaagdier ziek is neem ik, indien mogelijk, eerst contact met u op. Is uw dierenarts vlakbij PetzCare dan ga ik daar heen, anders ga ik naar Dierenarts Kudelstaart.

Dierenophaal- en brengservice van PetzCare
Indien u uw konijnen voor dierenopvang PetzCare zelf niet kunt brengen of ophalen, dan kunt u ook gebruik maken van de ophaal- en brengservice van PetzCare.

Kortom, PetzCare regelt alles voor u. Zeker vlak voor de drukte van een vakantie is het ideaal om alleen de konijnen of cavia's te hoeven brengen en verder geen omkijken meer te hebben!

U op vakantie, uw konijn of knaagdier ook op vakantie!

Wilgenartikelen gratis bij het verblijf!
PetzCare vindt het belangrijk dat de konijnen en knaagdieren tijdens het verblijf zichzelf goed kunnen vermaken en dat het verblijf zo comfortabel mogelijk voor ze verloopt. Uw huisdier krijgt standaard een tunnel en speeltje in het hok, maar ook diverse wilgenspeeltjes zorgen voor veel vermaak.


0 t/m 7 dagen:

diverse wilgentakken


8 t/m 14 dagen:

keuze uit bundel wilgentakken, wilgenbal of wilgentunnel


vanaf 15 dagen:

Grote wilgentunnel

Voorwaarden

Entingen
Het is verplicht dat uw konijn elk jaar tegen VHS, Myxomatose en RHD2 is ingeënt om zo de gezondheid van alle konijnen bij mij thuis te waarborgen. De enting tegen het RHD2 virus wordt sinds kort gegeven. Deze enting is een half jaar geldig. Dit virus veroorzaakt grote sterfte onder wilde en tamme konijnen.

Voer
Graag het harde voer meenemen.

Konijnen zijn sociaal
Er wordt nog wel eens één konijn alleen naar de opvang gebracht, maar ik hoop dat zoveel mogelijk eigenaren thuis 2 konijnen in één hok hebben en dus ook 2 konijnen bij de opvang komen brengen. Konijnen hebben echt een maatje nodig. Ze zijn sociale dieren, zitten altijd bij elkaar en likken elkaar ook schoon.
Ook ondervinden ze samen minder stress in een andere omgeving en hebben hierdoor een betere weerstand. Dit merk ik ook bij PetzCare dat konijnen samen het logeren bij PetzCare veel prettiger vinden en goed blijven eten. Ook al geef je een konijn alleen veel aandacht en mag het konijn thuis los lopen, ze zijn nog steeds alleen.
Uiteraard zullen er ook altijd konijnen door ziekte, agressie of overlijden van zijn/haar maatje alleen zijn en natuurlijk zijn ze dan ook welkom bij PetzCare. Maar ik probeer eigenaren wel duidelijk te maken wat het beste is voor het welzijn van het dier. Gelukkig komen er steeds meer koppels bij PetzCare en geef ik advies over diverse opvangcentra die graag konijnen willen herplaatsen, zodat uw konijn eventueel weer een 'nieuw' maatje kan krijgen. Bij een koppel werkt de combinatie van een ram met voedster het beste, mits gesteriliseerd uiteraard.

Breng- en haaltijden
De breng- en haaltijden gaan altijd op afspraak.
Maandag tot en met zondag in de ochtend.Konijnen, fretten en knaagdierenverzorging aan huis

Konijnen, fretten en knaagdieren kunnen ook bij u thuis verzorgd worden. Ik geef de konijnen/knaagdieren eten en ververs het water. Ook is de hygiëne er belangrijk. Daardoor houd ik elke dag de urineplaatsen schoon en verwijder keutels elke dag. Dit doe ik om myasis (madenziekte) met warm weer te voorkomen.

Ook kijk ik met u of er genoeg schaduwplekken zijn voor uw dier en of ik ze wellicht tijdens mijn bezoek even los kan laten of buiten kan laten (indien mogelijk), zodat ik ze aandacht kan geven. Het volledig verschonen van het hok doe ik in overleg.

Benodigdheden in uw huis:

emmer, schepjes, groene afvalbak binnen handbereik

bodembedekking, stro, hooi, voer, mogelijkheden om waterbakjes te verschonen

Andere dieren, zoals vogels, kippen, vissen e.d. kunnen ook verzorgd worden.
Vraag gerust naar de mogelijkheden.