Wie ben ik

Ik stel mij graag aan u voor!

Mijn naam is Corine van der Neut-Könst en ik woon in De Kwakel, ben getrouwd met Martijn en heb 3 kinderen, Ryan, Jayson en Lynn.

Ik heb één Finse lappenhond, Evy, twee lieve Ragdoll katten, Lady en Luna en twee konijnen, Roos en Donder. Mijn passie voor dieren heb ik altijd gehad en vind het bijzonder om met ze bezig te zijn. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan, zoals pleegadres voor katten van de Dierenbescherming en voor egels. Tevens was ik chauffeuse bij de Dierenambulance. Ook heb ik voor een konijnenopvang thuis meerdere konijnen opgevangen. In 2013 heb ik met mijn kinderen een zeehond bij Ecomare geadopteerd. De zeehond Ginger hebben we na enige maanden weer losgelaten in zee.

Ik heb 14 jaar op diverse sales en marketingafdelingen van VNU/Sanoma Uitgevers gewerkt en ik heb vele jaren lesgegeven als aerobic- en twirllerares/instructrice. Tijdens deze periode deed ik al veel met dieren en vanaf oktober 2009 ben ik bij cursuscentrum Barneveld de opleiding tot Paraveterinair Dierenartsassistente gaan volgen. Dit was een opleiding van 2 jaar en zeer intensief en leerzaam.

Vanaf 2009 heb ik bij diverse dierenklinieken als Paraveterinair Dierenartsassistente gewerkt, zoals

  • dierenartsenpraktijk Uithoorn-Aalsmeer-Mijdrecht-Wilnis
  • Dierenartsenpraktijk Mentink in Amstelveen
  • Sterkliniek Dierenartsen in HIllegom
  • Dierenkliniek Amstelveen
  • Dierenkliniek Buitenveldert.

Ook heb ik diploma vakbekwaamheid hond en kat en vakbekwaamheid overige zoogdieren gehaald. Stichting Konijnen Belangen heeft PetzCare goedgekeurd met 5 sterren voor voeding, huisvesting en medische kennis en service.

Doordat ik soms bij de opvang konijnen volledig in de rui of konijnen met klitten of vilt tegen kwam, wilde ik graag mijn service uitbreiden. Dus sinds 2020 ben ik begonnen met de cursus PD konijnen trimmen bij Noord Hollands konijnenadviesbureau en de Dierenacademie. Het theoriediploma is behaald en ik hoop snel ook mijn praktijk diploma te halen.

PetzCare konijnen- en knaagdierenopvang, konijnentrimsalon, dierenverzorging aan huis en hondenuitlaatservice vind ik een leuke uitdaging en ik verzorg de dieren met veel plezier! Ook het contact met de baasjes en het delen van ervaringen maakt het werk extra leuk.

Met mijn kennis en ervaring ben ik ervan overtuigd om mijn diensten goed aan dier en mens te verlenen!

Ik hoop met u kennis te mogen maken en u van dienst te kunnen zijn!