Konijnenopvang en knaagdierenopvang bij PetzCare

PetzCare heeft een konijnenpension en knaagdierenpension. Het konijnenpension is met 5 sterren goedgekeurd door Stichting Konijnen Belangen.

U brengt uw konijnen/knaagdieren, vaccinatieboekjes en het harde voer voor uw vakantie naar PetzCare en daarna haalt u ze weer op. Verder wordt alles voor u geregeld!

Buitenverblijven

PetzCare heeft in de Kwakel een groot afgezet terrein. In dit terrein staan 14 nieuwe hokken, met een binnenhok van 130/150 cm lang en 1 meter breed met of zonder trappetje en een buitenloop terrein van 2,5 tot 3 meter lang en 130/150 cm breed. De konijnen kunnen dag en nacht buiten en binnen lopen en zijn afgeschermd van regen, wind en felle zon.

Verder heeft PetzCare enkele andere hokken met en zonder verdieping. Ik vind het belangrijk dat konijnen genoeg bewegingsruimte hebben, dus voor deze hokken zijn rennen geplaatst zodat ze de ruimte hebben om lekker rond te lopen.
De konijnen van 1 eigenaar kunnen niet bij andere konijnen komen en zijn per koppel van elkaar gescheiden. Om de konijnen genoeg te doen te geven hebben ze een tunnel, speeltjes en krijgen ze ook wilgenartikelen van PetzCare. De hokken staan op stenen en ze lopen niet om beurten op gras, zodat ze niet in aanraking komen met elkaars urine en infecties en ziektes zo veel mogelijk beperkt blijven. En iedereen moet ook gevaccineerd zijn uiteraard.

Binnenverblijven

PetzCare heeft een geïsoleerde schuur met verwarming en airconditioning waar de binnenkonijnen en knaagdieren het hele jaar door terecht kunnen. Er staan binnenhokken van 140 cm lang en 70 cm breed en stevige rennen er omheen met een totaalruimte van ongeveer 130-150 cm bij 200 tot 250 cm. Ze kunnen dus goed bewegen. De cavia's hebben een binnenhok op de plank en voor de hamsters dient u uw eigen hok mee te nemen. Ruimte vind ik erg belangrijk, vandaar dat ik maar zes plekken voor de konijnen in de schuur kan bieden.

Hokbenodigheden en service

Voeding
In het hok zorg ik voor een laag vlas bodembedekking en stro en uiteraard ook voor de hele dag hooi. Ruw vezel/hooi is noodzakelijk voor konijnen, ze kauwen 6 uur per dag, gemiddeld 120 keer per minuut. Ik loop elke dag de hokken na om plas- en poepplekken te verschonen.

Ook geef ik de konijnen verse groente en kruiden en lijnzaadbrokjes tijdens de verharingsperiode, maar dit gaat in overleg met de eigenaar. Voor elk konijn houd ik bij bij wat ze wel en niet mogen en of ze extra aandacht nodig hebben met betrekking tot bijvoorbeeld plakpoep.

Het harde voer dient u zelf mee te nemen, aangezien konijnen een gevoelig maag/darm kanaal hebben en dus te veel verandering in harde voer niet wenselijk is. Voor de hele hete dagen leg ik ook icepods neer, zodat de konijnen daar heerlijk koel op kunnen liggen.

Extra services
U kunt gebruik maken van de diensten en producten van PetzCare. Zoals nagels knippen, een volledige trimbeurt of insprayen met Anti Myiasis. Uiteraard zorg ik dat de hokken goed schoon zijn, zodat er ook zo min mogelijk vliegen/ongedierte rondvliegen. Ik ben de hele dag aanwezig om de konijnen/knaagdieren in de gaten te houden.

Indien uw konijn of knaagdier ziek is neem ik, indien mogelijk, eerst contact met u op. Is uw dierenarts vlakbij PetzCare dan ga ik daar heen, anders ga ik naar Dierenarts Kudelstaart.

Dierenophaal- en brengservice van PetzCare
Indien u uw konijnen voor dierenopvang PetzCare zelf niet kunt brengen of ophalen, dan kunt u ook gebruik maken van de ophaal- en brengservice van PetzCare.

Kortom, PetzCare regelt alles voor u. Zeker vlak voor de drukte van een vakantie is het ideaal om alleen de konijnen of cavia's te hoeven brengen en verder geen omkijken meer te hebben!

Medische kennis

Ik ben paraveterinair geschoold en heb ook ervaring bij diverse dierenartspraktijken. Het is voor mij dus geen enkel probleem om medicijnen toe te dienen, van ogen zalven, pijnstilling in pipet of injecties geven. Ook houd ik uw konijnen/knaagdieren goed in de gaten. Uiteraard is het als eerste van belang dat ze goed blijven eten. Mocht dat niet zo zijn dan heb ik dwangvoer om ze er even doorheen te helpen. Dit kan ik doen in combinatie met een darmstimulerend middel en pijnstilling. Ik heb icepods voor de dieren die het in de zomer erg warm hebben. En sinds kort heb ik een couveuse en warmtemat om de dieren warm te houden als ze ondertemperatuur hebben.

U op vakantie, uw konijn of knaagdier ook op vakantie!

Wilgenartikelen gratis bij het verblijf!
PetzCare vindt het belangrijk dat de konijnen en knaagdieren tijdens het verblijf zichzelf goed kunnen vermaken en dat het verblijf zo comfortabel mogelijk voor ze verloopt. Uw konijn krijgt standaard een grijze tunnel, wilgentunnel, houten tunnel en speeltje in het hok.

Inrichting buitenhok

Houten tunnel, wilgentunnel, grijze tunnel, speeltje, hooibal. Ook 2 kattenbakken, meestal gebruiken ze 1 voor de urine/ontlasting en de ander om in te slapen. Verder voerbak, waterbak en waterfles.

Artikelen in het hok

In het hok een grijze tunnel, wilgentunnel, houten tunnel en speeltje

Inrichting binnenhok

Houten tunnel, wilgentunnel, grijze tunnel, speeltje, hooibal. Ook 2 kattenbakken, meestal gebruiken ze 1 voor de urine/ontlasting en de ander om in te slapen. Verder voerbak, waterbak en waterfles.

Konijnen zijn sociale dieren

Er wordt nog wel eens één konijn alleen naar de opvang gebracht, maar ik hoop dat zoveel mogelijk eigenaren thuis 2 konijnen in één hok hebben en dus ook 2 konijnen bij de opvang komen brengen.

Konijnen hebben echt een maatje nodig. Ze zijn sociale dieren, zitten altijd bij elkaar en likken elkaar ook schoon.
Ook ondervinden ze samen minder stress in een andere omgeving en hebben hierdoor een betere weerstand. Dit merk ik ook bij PetzCare dat konijnen samen het logeren bij PetzCare veel prettiger vinden en goed blijven eten. Ook al geef je een konijn alleen veel aandacht en mag het konijn thuis los lopen, ze zijn nog steeds alleen.

Uiteraard zullen er ook altijd konijnen door ziekte, agressie of overlijden van zijn/haar maatje alleen zijn en natuurlijk zijn ze dan ook welkom bij PetzCare. Maar ik probeer eigenaren wel duidelijk te maken wat het beste is voor het welzijn van het dier en dat probeer ik aan zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken. Gelukkig komen er steeds meer koppels bij PetzCare en geef ik advies over diverse opvangcentra die graag konijnen willen herplaatsen, zodat uw konijn eventueel weer een 'nieuw' maatje kan krijgen. Bij een koppel werkt de combinatie van een ram met voedster het beste, mits gesteriliseerd uiteraard.

Voorwaarden

Entingen
Het is verplicht dat uw konijn elk jaar tegen VHS, Myxomatose en RHD2 is ingeënt om zo de gezondheid van alle konijnen bij mij thuis te waarborgen. Het RHD2 veroorzaakt grote sterfte onder wilde en tamme konijnen, dus het is van belang om dit virus uit de opvang te houden.

Voer
Graag het harde voer meenemen.

Breng- en haaltijden
De breng- en haaltijden gaan altijd op afspraak.
Maandag tot en met zondag van 9.00 uur tot 12.00 uur

Konijnen, fretten en knaagdierenverzorging aan huis

Konijnen, fretten en knaagdieren kunnen ook bij u thuis verzorgd worden. Ik geef de konijnen/knaagdieren eten en ververs het water. Ook is de hygiëne er belangrijk. Daardoor houd ik elke dag de urineplaatsen schoon en verwijder keutels elke dag. Dit doe ik om myasis (madenziekte) met warm weer te voorkomen.

Ook kijk ik met u of er genoeg schaduwplekken zijn voor uw dier en of ik ze wellicht tijdens mijn bezoek even los kan laten of buiten kan laten (indien mogelijk), zodat ik ze aandacht kan geven. Het volledig verschonen van het hok doe ik in overleg.

Benodigdheden in uw huis:

emmer, schepjes, groene afvalbak binnen handbereik

bodembedekking, stro, hooi, voer, mogelijkheden om waterbakjes te verschonen

Tijdens de maanden juli en augustus is het helaas niet mogelijk in verband met volledige aandacht voor de opvang.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.