Extra services

PetzCare biedt u graag extra diensten en producten aan. Ik wil het voor uw konijn/knaagdier bij PetzCare graag zo aangenaam mogelijk maken. Dit kan door nagels te knippen of een trimbeurt te geven.

Ook heb ik producten uitgekozen waarvan ik vind dat ze leuk en handig voor uw dieren zijn. Sommige artikelen heb ik al voor uw konijnen in het verblijf staan, maar het zou zeker handig zijn om ze ook zelf in uw bezit te hebben. U kunt ze al tijdens het verblijf gebruiken, maar het is ook zeker bedoeld dat uw konijnen thuis handige producten hebben.

U kunt de diensten / producten vooraf aangeven zodat ik het bij de rekening van de opvangperiode erbij kan zetten. Ook is het mogelijk om de extra diensten/producten te bestellen zodra u uw konijn/knaagdier komt brengen. Op dat moment kunt u contant of via een tikkie betalen (prijzen op de website zijn leidend).

Indien u gebruik wenst te maken van een trimbeurt, dan geef ik de kosten na de behandeling aan u door, aangezien de kosten per half uur berekend worden.

Diensten

prijzen inclusief BTW

Nagels knippen/extra handelingen

€   7,-   Nagels knippen 1 konijn
€ 13,-   Nagels knippen 2 konijnen
€   7,-   Insprayen met anti-Myiasis 1 konijn
€ 13,-   Insprayen met anti-Myiasis 2 konijnen
€   6,-   Per keer toedienen medicijnen/dwangvoeren
€ 10,-   Twee keer of meer per dag toedienen medicijnen / dwangvoeren enz.

Trimmen

€ 40,- per half uur    trimbeurt, kammen, knippen, scheren, nagels knippen
€ 35,- per half uur    trimbeurt, kammen, knippen, scheren, nagels knippen voor PetzCare konijnenhotel klanten

Producten 

Ik bied voor u enkele producten aan om de voeding compleet te maken, ik heb leuke vermaakartikelen, trimartikelen en 2 medische artikelen voor u uitgezocht.

Lijnzaadbrokjes

Konijnen vinden lijnzaadbrokjes echt heerlijk en zijn een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding. Houd wel in de gaten of konijnen die gevoelig zijn voor plakpoep deze brokjes kunnen verdragen. U kunt de brokjes het beste geven tijdens de verharingsperiode.

Lijnzaad bevat omega 3 vetzuur (belangrijk voor hart- en bloedvaten) antioxidanten, vit B1 en B2, magnesium, calcium, zink en kalium. Het is zeer rijk aan vezels, waardoor de darmwerking wordt gestimuleerd.

Daarnaast heeft het een reinigende werking, zorgt voor een verzadigd gevoel, is goed voor de vacht en helpt de konijnen om door de verharing te komen.

Dosering
Konijnen t/m 1 kilo 1 brokje per dag
Konijnen t/m 2 kilo 2 brokjes per dag
Konijnen boven 2 kilo 3 brokjes per dag

In de verharingsperiode of na een trimbeurt mag er een extra brokje per dag gegeven worden.

€   5,50    Lijnzaadbrokjes 250 gram
€   7,50    Lijnzaadbrokjes 400 gram
€ 10,-       Lijnzaadbrokjes 600 gram
€   2,-       Plastic bak of pot

Let op: overschrijding van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan diarree of overgewicht veroorzaken!

Kruiden voor konijnen en knaagdieren

Kruiden zijn essentieel voor konijnen en knaagdieren en vooral lekker voor ze. Ik heb een keuze gemaakt uit verschillende bladeren en bloemen waarvan ik vind dat ze gezond zijn.

Ze zijn vers ingekocht en met de hand samengesteld. Ook kunt u de kruiden en bladeren los bestellen.

Laat de dieren altijd rustig wennen aan nieuwe kruiden en voer zeker niet te veel!

1 Eetlepel per dag is voldoende (maximaal 5 gram). Vermeld bij bezoek aan dierenarts altijd welke kruiden u geeft aan uw konijn. Kruiden niet voeren in combinatie met medicatie tenzij de dierenarts dit in overleg goedkeurt.

Koel, droog en het liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.   

€   5,-  Kruidenmix bloemen en bladeren 100 gram
€ 16,-  Kruidenmix bloemen en bladeren 400 gram
€ 18,-  Kruidenmix bloemen en bladeren 500 gram
€   2,-  Plastic opbergbak

Kruiden in PetzCare mix

Onderstaande kruiden en bladeren zitten in de PetzCare mix en zijn ook los te koop:

€ 5- per 100 gram:

Aarbeienblad
Wondhelend / Bloedzuiverend / Ondersteund nieren in werking / Gaat gewrichtsklachten tegen / Werkt bij diarree en andere maagstoornissen

Berkenblad
Bloedzuiverend / Ontstekingsremmend / Pijnstillend / Vochtafdrijvend / Voorkomt blaas/nierstenen / Ondersteuning bij gewrichtsproblemen zoals artritis

Brandnetel
Heeft een positieve invloed op het afweersysteem / het is bloedzuiverend / bevordert de spijsvertering / gaat bloedarmoede tegen

Frambozenblad
Werkt goed tegen diarree, ontstoken luchtwegen / Bloedzuiverend /Ontstekingsremmend

Goudsboem
WerktVersterkt de afweer / vermindert spijsverteringsklachten / werkt tegen maagontstekingen, -zweren en -krampen / ontgiftend, stimuleert wondheling, verzacht de pijn / ondersteunt bij leveraandoeningen (belangrijkste kruid) / ondersteunt galblaas / spoort spijsverteringsklieren en stofwisseling aan / schimmeldodende en anti-bacteriële werking

Paardenbloem
Geneeskrachtig / lekker / veel vitamines / caroteen, mangaan, natrium, calcium, kalium, silicium/ IJzer, zwavel, koper, zink, kiezelzuur, choline, magnesium, saponine, bitterstof / looistoffen, ethterische olie, xantophyl, vitamine A, B, C, D,E en K / bevordert werking klieren en stofwisseling / ontzuurt / reinigt de huid en geeft glanzende vacht / stimuleert vorming nieuw bindweefsel / stimuleert autonome zenuwstelsel / verlaagt de bloeddruk / ondersteunt werking van het hart / goed voor spijsvertering

Weegbreeblad
eetlust opwekkend / spijsvertering bevorderend / diarree remmend / gaat verstopping tegen / ontstekingsremmend / werkt tegen aandoeningen van de ademhalingsorganen / reinigt het bloed

Wilgenblad
Ontstekingsremmend / pijnstillend / anti reumatisch / koortswerend, infectie werend

Bloemenmix
Goudsbloem / Kamille / Rozenbloem / Peterselie / Luzerne / Ontstekingsremmend / rustgevend / bevordert de spijsvertering / versterkt het afweersysteem / zorgt voor een goede stofwisseling / stimuleert de eetlust / verlicht gas/ gas afdrijvend

Zomermix
Goudsbloem Zonnebloem / korenbloem/ appelstukjes / wilgenblad / groene haver / Ontstekingsremmend / Pijnstillend / Anti reumatisch / Koortswerend / Infectie werend / Versterkt inmmuunsysteem / Licht urine drijvende werking / Goed voor herstellende dieren / Bevat calcium, magnesium, ijzer, fosfor, vit B, K en E en foliumzuur

Kruidenhooi 500 gram

Uiteraard heeft PetzCare tijdens het verblijf van uw dier voldoende hooi. Ik heb verschillende varianten. Wilt u dat uw konijn ook specifiek kruidenhooi krijgt, dan kunt u een zakje Brandnetel/Goudsbloem bestellen.

€ 6,- 

Science Selective 3 kg

Het is de bedoeling dat u zelf het harde voer meeneemt tijdens het verblijf van uw dier bij PetzCare. Mocht het voer op zijn of u bent het vergeten dan bied ik een 3kg zak aan.

Supreme Science Rabbit is een complete en evenwichtige voeding voor konijnen ouder dan 4 maanden en geschikt voor elk ras.

Het voer is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen. De uniforme en vezelrijke korrel voorkomt selectief eetgedrag en helpt tandproblemen te voorkomen.

Het voer bevat het optimale vezelgehalte en stimuleert de spijsvertering en bevat geen toegevoegd suikers. Maximaal 15/20 gram voer bij kg konijn per dag.

3 kg. / € 20,-

TIP

Zorg dat uw konijnen actief zijn. Ik laat mijn konijnen elke dag zelf het voer zoeken.

Dus strooi de korrels in het hok boven het stro in plaats van in een bakje.

Zwijnenharenborstel smal lange haren

Een borstel van zwijnenharen is de beste borstel om uw dieren mee te borstelen.Ik heb voor u een handig formaatje uitgezocht. Deze borstel is smal en heeft lange haren, makkelijk voor de langharige konijnen en cavia’s.

€ 15,-

Zwijnenharenborstel breed korte haren

Deze zwijnenharenborstel is ook een fijne borstel om te gebruiken. Deze borstel heeft juist weer kortere haren, dit is ideaal voor de kortharige konijnen en cavia’s.

€ 15,-

Nagelschaar voor konijn/knaagdier

Uiteraard kunt u uw konijn door PetzCare laten knippen, maar mocht u het thuis zelf willen doen, dan bied ik een nagelschaar aan. Kijk bij de nagel goed naar het leven in de nagel en laat boven het bloedvat ook nog een beetje ruimte over voordat u in de nagel knipt.

€ 7,- 

Wilgentunnel

Natuurvriendelijke tunnel van wilgentenen voor konijnen/knaagdieren, ideaal om te spelen, verstoppen en aan te knabbelen.Uw konijnen/knaagdieren krijgen gratis een tunnel tijdens hun opvangperiode in hun verblijf, zodat ze heerlijk kunnen knagen.

Tunnel 20x38  € 17,-

Tunnel 10x35  € 7,-

Wilgenbrug 51 cm

Konijnen/knaagdieren zijn prooidieren en zijn van nature gewend om weg te kunnen kruipen voor gevaar. Zorg dus altijd voor plekjes waar ze onder kunnen kruipen.

De wilgenbrug is ideaal voor uw konijn/knaagdier om onder te zitten. De brug is flexibel en in verschillende vormen te gebruiken.

€ 14,- 

Relaxmanden

Mijn 4 konijnen liggen elke dag heerlijk in relaxmanden. Ook in een buitenhok kan dat prima, als je in het binnen gedeelte er iets onder legt (bv een rubberen mat) tegen de nattigheid.

Uiteraard moet uw konijn geen knager zijn. Ik heb de 3 meest comfortabele mandjes voor u uitgezocht.

Ik heb ze alle drie voor mijn konijnen zodat ze kunnen kiezen en geen ruzie maken voor een plekje.

Relaxmand pluche 38x25x7 cm

Dit mandje voor konijnen/knaagdieren is gemaakt van heerlijk zacht pluche en met slipvaste onderkant. De rand van de polyestervlies vulling geeft het dier een fijn steuntje om lekker tegenaan te liggen of de kop op te rusten.

Het ligoppervlak bevat een schuimrubber vulling voor voldoende ondersteuning van het lichaam.

€ 17,- 

Relaxmand middelmaat L 38x B 31

Omkeerbaar knuffelbed voor konijnen en andere kleine dieren. Met katoenen hoes en lamsvel look. Zacht gevoerd met schuim. Reiniging met de hand mogelijk.

In kleur roze of blauw.

€ 13,- 

Kleine relaxmand L30 x B 22

Dit is een kleinere variant, waar de konijnen/knaagdieren zeker ook in zitten.

Ook ideaal voor cavia’s.

€ 6,-                                                   

Poep/plas en ook relaxbak voor uw konijn

Deze kattenbak is ideaal voor uw konijn. De afmetingen zijn 52x40x15.

Ik vind de traditionele plas/hoekbakjes erg vervelend. Ze zijn vrij klein en de konijnen gooien ze altijd in de lucht. Deze bakken zijn erg fijn en ik gebruik altijd 2 bakken.

Een bak om in te plassen/poepen en ze gebruiken een bak altijd om in te liggen/chillen.

€ 17,- 

Scratch & Newon Ice Pod koelschijf 21 cm

In de zomermaanden kan het erg warm worden. Bij de opvang zorg ik altijd dat ik deze koelschijven paraat heb om de konijnen/knaagdieren te laten af koelen. Ook ideaal om thuis te hebben.

Je legt de koelschijf een paar uur in de vriezer met de bolle kant naar boven (minimaal 3 a 4 uur maar langer mag ook) en leg het daarna op een plek waar het konijn graag ligt. De schijf geeft vervolgens gedurende een lange periode koelte af, waardoor uw dier kan afkoelen tijdens de warme dagen en het risico op oververhitting verkleind wordt.

De icepod is zo ontworpen dat hij goed bestand is tegen knagen. Door de uitgekiende vorm en het harde materiaal is hij voor de meeste konijnen veilig.

Koelschijf voor konijnen en knaagdieren
enkele uren in de vriezer
kan zonder hoes
bestand tegen de meeste konijnentanden

€ 15,- 

Anti-Myiasis

Dit is een product dat door de blauwgroene bromvlieg veroorzaakte Myiasis (madenziekte) bij konijnen voorkomt en bestrijdt.

Voorkomt en bestrijdt Myiasis
Doodt eitjes en maden
Tot 3 maanden werkzaam
Werkzame stof Ivermectine 0,5 mg/ml

De vlieg legt eitjes op de huid of op de achtergebleven ontlasting in de vacht. De maden eten zich vervolgens een weg door de huid en kunnen dan bloedvergiftiging en infecties veroorzaken.

Het konijn kan dan binnen 24 uur sterven. Als Anti-Myiasis op de vacht wordt gesprayd komen de eitjes niet meer uit en worden eventueel aanwezige maden gedood.

Uw konijn is dan circa drie maanden beschermd tegen de madenziekte.

Verwijder eventuele ontlasting en zorg voor goede hygiëne in het hok. Spray de juiste hoeveelheid vloeistof op de achterzijde van het dier, vanaf het midden van de rug tot aan het puntje van de staart.

Behandel vroeg in het de zomer, voordat er vliegen zijn. Baden kan de werking van het middel verminderen en meer frequente toedienen vereisen.De behandeling niet binnen 4 weken herhalen.

12 weken werkzaam.

Gebruiksindicatie:

Gewicht konijn aantal keren sprayen
0,5-1                      5
1-1,5                      7
1,5-3                      9
>3                          15

U mag de spray niet gebruiken:
Bij konijnen/cavia's jonger dan 8 weken
Op beschadigde huid
Bij ziekte, zwakte of zogende dieren
Bij overgevoeligheid voor werkzame sto

€ 16,- 

Vetramil wondzalf 10 gram

Indien uw konijnen erg vervilt zijn kunnen er op de huid schaafwondjes ontstaan na een trimbeurt. De haren staan zo op spanning dat de huid erg gevoelig is. Even smeren met wondzalf en het is snel weer over.

Ook konijnen/knaagdieren met Pododermatis (ontsteking op de voetzool) hebben er baat bij als je 2x per dag op de poot smeert.

Vetramil wondzalf bevat zuivere, medicinale honing met een hoog enzymgehalte.

De enzymen in de honing produceren in een vochtige wond kleine hoeveelheden waterstofperoxide, waardoor de wond binnen enkele dagen schoon en bacterievrij wordt. De honing versnelt de wondheling en heelt de beschadigde huid. 

Geneest snel , werkt anti baterieel, smaakt vies dus wordt niet schoon gelikt.

€ 11,-